Loading...
  • Kontakt: +381 11 406 9027

Izbeljivanje zuba u kućnim uslovima: Prednost ili opasnost?

Prevencija 25.08.2021
Izbeljivanje zuba u kućnim uslovima: Prednost ili opasnost?

Svi smo bar jednom poželeli da imamo holivudsko beli osmeh, i to je verovatno glavni razlog zašto neko odluči da isproba izbeljivanje zuba u kućnim uslovima. Obzirom da je osmeh, ono što ostavlja glavni utisak, ne čudi potreba većine, da svoj osmeh dovedu do perfekcije. Međutim, isprobavanje raznih tretmana na svoju ruku nije uvek najpametniji korak. Bilo da ste isprobali neke metode ili se razmišljate, verujemo da će vam nastavak teksta pomoći da donesete pravu odluku.

 

Zašto zubi menjanju boju?

Da bismo znali kada je vreme za izbeljivanje moramo prvo da se upoznamo zašto zubi menjaju boju tj. postaju tamniji. Samo rasipanje sunčeve svetlosti i njegova refleksija dovode do stvaranja nijanse boje zuba u kombinaciji sa dentinom koji se nalazi ispod zubne gleđi. Sama zubna gleđ je formirana tako da štiti zub i daje mu čvrstinu. Ipak ona na sebi sadrži sitne pore koje popunjavaju raznim mrljama od hrane i pića. Samim tim dodatno dolazi do potamnjivanja nijanse zuba. Ovo se vodi kao spoljašnji faktor, a njega čine duvanski dim, hrana i piće, naročito gazirani napici, kafa, nedovoljna briga o zubima i neadekvatna oralna higijena.

 

Kada je vreme za izbeljivanje zuba?

Odluka za izbeljivanje zuba je individualna stvar. Neko ima potrebu da ima što sjajnije zube, dok neki ljudi jedva imaju naviku da vode redovnu brigu o zubima. Ono što je bitno istaknuti je da ne treba preterivati. U redu je imati bele zube ali sve dok ne ugrožavamo sopstveno zdravlje.

 

Kućno ili ordinacijsko izbeljivanje zuba?

Dilema koja mnoge muči. Mišljenja su podeljena, i to je ok. Svako prilikom izbora ima svoj razlog. Neko juri nižu cenu a neko kvalitetno odrađen posao. I jedna i druga strana moraju da paze samo na jednu stavku na kraju - zdravi zubi.

Kada je u pitanju ordinacijsko izbeljivanje, tretman je laserski i traje kraće, dok je kućna varijanta povoljnija, i traje duže. Jako je bitno sačuvati vitalnost zuba kao i zdrave desni.

 

Koje opasnosti nosi korišćenje preparata za izbeljivanje zuba?

Ukoliko se odlučite za kućno izbeljivanje morate znati da ukoliko imate oštećenu zubnu gleš može doći do reakcije i bola. Ovo direktno utiče na pitanje trajanja veka zuba. Osim toga može doći i do upale desni jer se ne štite kao u ordinacijskom postupku.

 

Da li postoji pasta za zube koja izbeljuje zube?

CURASEPT je patentirao paste za izbeljivanje zuba sa aktivnim sastojcima, i one su deo LUXURY kolekcije. Dostupne su u beloj, crnoj i zlatnoj nijansi. U svom sastavu sadrže aktivni ugljen koji apsorbuje pigmente sa površine i one koje su doprli do dubljih struktura zubne gleđi. Sve paste su dostupne na našem web shopu na sledećem linku LUXURY paste.

 

Budite u toku sa našim proizvodima, zapratite nas na Instagramu i Fejsbuku.

Ako imate bilo kakvih nedoumica ili dodatnih pitanja, pozovite nas putem telefona +381 11 406 9027.

BACK TO TOP