Loading...
  • Kontakt: +381 11 406 9027

Koliko često treba da menjam četkicu za zube?

Prevencija 08.06.2022
Koliko često treba da menjam četkicu za zube?

Pitanje koje vervatno ne postavljate sebi često je: Koliko često treba da menjam četkicu za zube? Zar ne? Sve druge stvari u Vašem okruženju se menjaju kada im istekne rok trajanja. Počev od hrane do kozmetičkih proizvoda i sl. Međutim, kada je reč o higijeni zuba, tu se ne poklanja toliko pažnje kao drugim segmentima. Zato postoje važna pravila i saveti koje treba da se pridržavate za održavanje optimalnog zdravlja zuba. Najvažnije među njima je četkica za zube.

 

Kada treba promeniti četkicu za zube?

Većina informacija koje ćete pronaći govore da na svaka 3 meseca treba menjati četkicu za zube. Za takvu odluku ima više razloga. Prvi se odnosi na fizičku trajnost same četkice i njeno habanje. Nakon ovih 90 dana četkica je usled svakodnevnog korišćenja dovoljno omekšala da vlakna na vrhu počinju da gube svoju funkciju. Funkciju da efikasno skidaju ostatke plaka koji se skuplja na površini zuba.

Takođe, ukoliko ste preležali neki vid prehlade, četkicu treba menjati iako nije prošlo ova 3 meseca. Jer se usled prehlade virusi nakupe u dlačicama i onda rizikujete ponovnu infekciju.

 

Šta ako četkicu za zube ne menjam dovoljno često?

Pored gore pomenutog razloga za nakupljanje bakterija, postoji i rizik za oštećenje mekog tkiva tj. zubnih desni. Do ovoga dolazi kada je četkica stara i nije više u svom primarnom obliku već usled deformisanja dovodi do grubljeg kontakta sa tkivom.

Zato je poželjno da što pre razumete, ne samo značaj dobre četkice u oralnoj higijeni već i da ta higijena treba da bude na dnevnom nivou.

 

Kako da poručim CURASEPT četkice za zube?

Posetite našu web shop stranicu gde se nalaze četkice za zube, i odaberite model četkica koji najbolje ogovara Vašem zatečenom stanju zuba.

Pored klasične četkice za zube, gledajte da u svakodnevnu oralnu higijenu uvrstite i interdentalne četkice, kao i tečnost za ispiranje usta.

 

Zapratite naše stranice na Instagramu i Fejsbuku.

BACK TO TOP