Loading...
  • Kontakt: +381 11 406 9027

Nega zuba kod dece skolskog uzrasta

Prevencija 31.08.2021
Nega zuba kod dece skolskog uzrasta

Svake godine početkom septembra ovo je još jedna u nizu tema o kojoj roditelji razmišljaju. Nega zuba kod dece školskog uzrasta se polaskom u školu komplikuje u odnosu na period kada su deca provodila vreme na raspustu. Ako ste roditelj pogledajte u nastavku teksta kako da doprinesete da Vaše dete što bolje sačuva zube u ovom periodu.

 

Boravak u školi - slabija kontrola roditelja

Slabija kontrola ne mora uvek da znači loše navike. Ono što verovatno sada već znate, jeste da vas deca sve vreme oponašaju, i da moramo da vodimo računa kakve navike im gradimo. Ovo se odnosi i na odnos prema užinama za vreme školske pauze. Prilikom spremanja ranca za školu, bilo bi idealno da sami pakujete deci sendviče tj, obroke. Još bolje je i da njih uključite u sam proces jer će onda biti uživanje u obroku u svakom smislu. U isto vreme izgradićete i naviku pripremanja zdravog obroka za razliku od kupovine pljeskavice u kiosku brze hrane.

Kad smo kod obroka oni treba da budu što zdraviji i da sadrže što više voća, žitarica i orašastih plodova.

 

Pravilan odabir dečije četkice za zube

Dečije četkice za zube se ne zovu dečije ,,tek onako” već zato što su dizajnom prilagođene za korišćenje u ovoj životnoj dobi. Zato prilikom kupovine četkica za zube obratite pažnju na sledeće stavke:

- Tražite mekanu četkicu za zube

- Celom dužine vlakna moraju da budu iste dužine

- Gledajte da glava četkice bude manja

CURASEPT je kreirao posebnu četkicu koja odgovara ovim kriterijumima a to je BIOSMALTO četkica za decu.

 

Pasta za zube za decu

Dete koje kreće u školu već je spremno da koristi pastu za zube sa fluoridom. Na tržištu postoje razne paste sa ukusima, namenjene upravo deci. Ovaj proces možete učiniti mnogo zabavnijim ako recimo uvedete neki vid takmičenja sa detetom, ko će bolje i detaljnije oprati zube.:-)

 

 Nega zuba kod dece nije babaroga

Kao što vidite uz samo posvećene pažnje detetu, lako se mogu postaviti i razviti pravilne navike u održavanju oralne higijene kod dece.

 

Bonus savet:

Naučite dete da unosi što više tečnosti jer će na taj način ispirati bakterije koje se zadržavaju u usnoj duplji i prouzrokuju nastanak dentalnog plaka tj. Karijesa.

 

Zapratite nas na Instagramu i Fejsbuk stranici, i budite u toku sa novitetima u održavanju oralne higijene. A uvek možete i računati na redovne savete našeg stomatologa.
Za dodatne informacije kontaktirajte nas putem telefona +381 11 406 9027

BACK TO TOP