Loading...
  • Kontakt: +381 11 406 9027

Šta znači hollywood smile?

Prevencija 02.05.2022
Šta znači hollywood smile?

Verovatno ste bar jednom čuli za izraz Hollywood smile, ali Vam je asicijacija bila na osmehe zvezda sa TV ekrana, zar ne? To se odavno ne odnosi samo na poznate ličnosti. Ovo je postao ustaljeni izraz za osmeh kod koga se vidi da neko jako vodi računa o osmehu. Da ne kažemo da ima savršen osmeh.

Kako se dobija Hollywood smile?

Pre par desetina godina ovaj semh je bio privilegija slavnih koji su imali puno novca. Na sreću, danas je svima dostupna široka paleta proizvoda za oralnu higijenu, pa dolazak do ,,savršenog osmeha” zahteva daleko manje intervencija nego ranije.

Koraci koje treba sprovesti da bismo dobili Hollywood smile su sledeći:

1. Poseta stomatologu

Poseta stomatologu je nešto što se podrazumeva na svaka 2 - 3 meseca. Međutim, kada odlučite da unapredite svoj ,,Hollywood smile” onda sve kreće od posete stomatologu kako biste zajedno ustanovili šta prvo treba preduzeti.

2. Odrađivanje postupka koji je neophodan za unapređenje osmeha

Svako od nas ima drugačije ambicije, kao i anatomske predispozicije koje je uvek moguće dotegnuti. Zavisno od zatečenog stanja intervencije kod stomatologa mogu biti sledeće:

  • Zubni implanti - Idealno rešenje za nadogranju zuba koji je prerano izvađen.

  • Nadogradnja krunice - Kada je zub oštećen dogradnja krunice menja prirodni zub.

  • Ortodontska terapija - Prirodni raspored zuba nekada nije baš idealan a to može da popravi terapija fiksnom protezom.

  • Izbeljivanje zuba - Ova intervencija pomaže da ordinacijskim izbeljivanjem postignemo željenu nijansu.

Ukoliko se od malih nogu vodi računa o oralnoj higijeni, onda se uz minimalne intervencije i eventualno izbeljivanje zuba može doći do holivudskog osmeha.

Kako do holivudskog osmeha pomoću CURASEPT proizvoda?

Naša preporuka je da redovno brinete o zdravlju svojih zuba. Koristite interdentalne četkice ili konac za zube prilikom svakog pranja zuba. Preporuka je i da koristite stedstvo za ispiranje usta.

 

Za još korisnih saveta posetite našu stranicu BLOG.

BACK TO TOP