Loading...
  • Kontakt: +381 11 406 9027

Evo zbog čega bi trebalo da promenite četkicu za zube.

Curasept ADS 18.06.2020
Evo zbog čega bi trebalo da promenite četkicu za zube.

U susret Svetskom danu oralnog zdravlja, građani Srbije nemaju čime da se ponose - zvanični podaci pokazuju da polovina građana ne pere zube svakog dana, a više od 700.000 građana nema nijedan zub u vilici.

Razlozi za loše oralno zdravlje i izgovori za izbegavanje stomatologa uglavnom se odnose na cene usluga u ordinacijama i na strah od pregleda i procedura. Mnogi se i srame stanja u kojem su im zubi, smatrajući da je njihovo stanje nepopravljivo. Međutim, mnogi ne osećaju veće posledice lošeg oralnog zdravlja, karijesa, upale desni i drugih oboljenja dok ne bude vrlo kasno, što ih dodatno demotiviše da idu kod stomatologa.

Očekivano rešenje brojnih zdravstvenih tegoba zapravo se krije u prevenciji. Iako za određene tegobe ne smete da izbegavate posete stručnjacima, ključ leži u brizi o zdravlju, što se i te kako odnosi i na zdravlje naših zuba i cele usne duplje.

Zato je bitno prati zube svakog dana, a najbolji saveznik u oralnoj higijeni su vaša četkica i pasta za zube.

Koju četkicu da odaberem?

Mnogi upadnu u zamku kupovine jeftinih četkica za zube, misleći da je svejedno koju četkicu koristite. Međutim, kad probate kvalitetniju četkicu za zube, tek onda shvatite da uopšte nije svejedno.

Zašto Curasept?

Curasept opremu za oralnu higijenu pronaći ćete u svim bolje opremljenim apotekama i drogerijama, i to sa razlogom. Ova kompanija osnovana je 2001. godine u Italiji i od tada predstavlja najbolji izbor kvalitetne opreme za oralnu higijenu, sa prepoznatljivim dizajnom četkica za zube. Pomalo futuristički pristup oralnoj higijeni nije slučajan - stručnjaci u Curasept Srbija smatraju da je inovativnost neophodna u stomatologiji, kao oblasti medicine koja se razvija i napreduje, a sa njom i znanja i umeće naših stomatologa.

Najkvalitetnije klasične i interdentalne četkice za zube, paste za zube, tečnosti za ispiranje usta, gelovi i konac za čišćenje zuba proizvodi su koji čine dnevnu rutinu brojnih građana koji su poslušali savete stomatologa i odlučili se za Curasept. U ponudi je veliki izbor četkica za zube za različite potrebe korisnika - od ekstremno mekanih vlakana i za najosetljivije desni, do srednje mekanih vlakana i četkica namenjenih deci i onima sa privremenim protezama, koje zahtevaju posebnu negu i malo više izdvojenog vremena.

Zbog čega četkica sa više od 5.000 vlakana?

Curasept Soft Medical i Curasept Maxi Soft dizajnirane su kako bi pružile najbezbedniju dentalnu negu onima sa osetljivim desnima, ili pak onima koji su prošli određene stomatološke tretmane i procedure. Četkica se bez ikakve nelagodnosti prevlači preko desni i zuba, pružajući vrlo lagodan osećaj i ujedno čisteći zube. Pogodne su za korišćenje svakog dana u toku redovne brige o zubima, a u najboljoj kombinaciji sa Curasept pastama za zube i tečnostima za ispiranje usta, poslednjim korakom u vašoj dnevnoj oralnoj rutini.

Za one koji nemaju osetljive desni, preporučuju se Curasept Extra Soft (više od 3.700 veoma mekanih vlakana), Curasept Soft (više od 2.700 mekanih vlakana) i Curasept Medium (više od 1.700 srednje tvrdih vlakana) četkice, koje pružaju podjednako zadovoljavajući osećaj tokom pranja, a ujedno odličnu zaštitu zuba.

Sa ovim četkicama za zube nemate brigu o pritiskanju, povlačenju i krvarenju desni jer predstavljaju najbolju zaštitu zdravih desni, koje duže ostaju zdrave. Samim tim smanjujete i potrebu za odlaskom kod stomatologa, iako se i dalje preporučuje da ne izbegavate tegobe koje osetite zbog pojave karijesa ili drugih oboljenja.

Oni koji imaju fiksne proteze biće zahvalni na odabiru Curasept Implant i Curasept Ortho četkica za zube, specijalno kreiranih za njihove potrebe.

Šta su interdentalne četkice?

Četkica za zube ponekad ne može da prodre do najudaljenijih područja u vašoj usnoj dublji, čime rizikujemo da ostanu ostaci hrane, koji će vremenom napraviti problem. Zbog teško dostupnih područja u ustima postoje specijalne Curasept interdentalne četkice, najbolje rešenje za uklanjanje plaka. Izuzetno se lako koriste, dugo traju i pokazale su se kao odličan alat za dodatnu oralnu higijenu sve većeg broja korisnika.

Ukoliko želite da upotpunite svoju dentalnu higijenu, imate izbor između najboljih profesionalnih pasti za zube i tečnosti za ispiranje usta. Paste za zube su neabrazivne, prijatne i efikasne u obavljanju svog posla, a naročito u kombinaciji sa Curasept četkicama, dok su tečnosti formulisane da ublaže osećaje bola nakon terapija, spreče nastanak naslaga i plaka, te su odlične za kraj svakodnevne oralne rutine.

Posebno se ističe Curasept Daycare Cool Mint rastvor na bazi esencijalnih ulja, bez alkohola.

Tečnosti za ispiranje usta naročito su korisne ukoliko doprinose sprečavanju diskoloracije zuba. Takve postoje u ponudi Curasept Srbija, a reč je o specijalnim formulama prijatnog ukusa za borbu protiv karijesa, ispomoć nakon operativnih zahvata ili za bolje održavanje proteza. Odaberite neki po svom ukusu iz Curasept ADS linije proizvoda.

Detaljnije o celokupnoj ponudi Curasept brenda, za koji garantuje italijanska proizvodnja i tradicija, pogledajte kategoriju ,,Proizvodi" na početnoj strani, kao i na Fejsbuk i Instagram stranici.

BACK TO TOP